Zelfliefde

Creatieve retraite voor vrouwen
 26 mei - 1 juni 2020

Geef aandacht en liefde aan de belangrijkste persoon in je leven


Met yoga, dans, ceremonie en schrijven

Al zoek je de hele wereld af naar iemand
die je liefde meer waard is dan jezelf,
je zult die nooit vinden.


Boeddha

ENGLISH VERSION

 

Welkom in de Spaanse bergen, waar een bijzondere combinatie van yoga, dans, ceremonie en schrijven je levensvreugde en creativiteit zal doen opbloeien.
Dans en schrijf met ons en geniet mee van yoga onder de sterren. Samen zorgen we voor een veilige plek waar je kwetsbaar mag zijn en kan stralen. Maak contact met je essentie, je lichaam en je passie. (Her)ontdek wat jou blij maakt!


Er wordt zoveel gevraagd van vrouwen, en misschien nog wel het meest door onszelf. We hebben het gevoel dat we perfect moeten zijn: perfecte moeders, perfecte partners, perfecte dochters, perfecte vriendinnen... We willen gezond eten, een slank en sterk lichaam hebben, een vervullend sociaal en creatief leven, een geslaagde carrière... En dan zijn we verbaasd wanneer we ’s avonds uitgeteld op de bank liggen en ons vertwijfeld afvragen wie we zijn. Of misschien voelen we zelfs niet meer dat we het contact met onszelf zijn kwijtgeraakt.
Wil jij zachter voor jezelf zijn en het contact met je lichaam, ziel en geest herstellen? Wil jij je terug blij en gepassioneerd voelen? Dan is deze week voor vrouwen rond het thema zelfliefde misschien iets voor jou.

Tijdens deze week worden je lichaam, ziel en geest verwend. Er is ruimte voor voluit genieten, van zon en natuur, van lekker en gezond eten. Er is tijd voor lachen en plezier maken, voor JOY for no reason. Er is aandacht en veiligheid voor dat in jou wat wil gezien, gekoesterd en geheeld worden. Er is ruimte om te delen, te voelen, te zien en te horen, gezien en gehoord te worden. Er is tijd voor RUST.
Via yoga, dans, schrijf- en lichaamsoefeningen leer je alle deelaspecten van jezelf horen, voelen en eren zodat je je meer in balans komt. Omarm in jezelf wat ontembaar, wijs, wispelturig, klein, kwetsbaar, boos, humeurig, overmoedig... is.
Vanuit zelfkennis kun je milder en met meer begrip naar jezelf kijken. Je neemt de zachtheid en de inzichten over jezelf mee naar huis, naar je dagelijkse leven. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor alle mensen met wie je je leven deelt.

WAT GAAN WE DOEN?

De dans-, yoga- en schrijfoefeningen zijn elke dag rond een thema opgebouwd. Je maakt telkens contact met een ander deel van je zijn en je vrouwelijkheid.

Nietsdoen
Op de eerste dag maken we vanuit stilte contact met wat er is. Wat vraagt er om gezien en gevoeld te worden? We hoeven niets aan onszelf te veranderen.
Door nietsdoen zakken we in zijn. Je geeft je lichaam het signaal: deze week mag je ontspannen, genieten, gewoon zijn.

Het innerlijke kind en de oermoeder
In jou leeft nog dat speelse kind, en wellicht ook een gekwetst kind. Op deze dag hebben we aandacht voor beiden. Je leert hoe je je speelse of creatieve kind kan voeden en hoe je een goede moeder kan zijn voor je innerlijke kind. Hoe kun je aanwezig zijn bij diepe pijn? Door het contact met je innerlijke kind te herstellen, kom je opnieuw bij datgene waar jij blij van wordt.

De wilde vrouw
De wilde vrouw is één met de natuur. Ze is goed in nietsdoen, in gewoon ‘zijn’. Ze is verbonden met de voedende kracht van de aarde. Ze heeft voeling met haar instinctieve natuur. De wilde vrouw weet haar seksuele energie voor zichzelf te gebruiken als levenskracht. Hoe doe je dat, het contact met je seksuele energie herstellen? Hoe voed je je met de kracht van de aarde?

De wijze vrouw
Voel je gedragen in de wijze vrouwencirkel. Maak contact met en krijg weer vertrouwen in je eigen wijsheid. Niemand anders dan jij weet wat jij nodig hebt.

De creatieve vrouw
Wat wil je in de wereld zetten? Waar droom je van en hoe kan je dat concreet maken? De creatieve vrouw is ook speels. Waar word jij blij van?
We nemen alles mee van de vorige dagen en onderzoeken hoe je dat kan meenemen naar en vormgeven in je dagelijkse leven.

WERKVORMEN

♡ Dans
Elke ochtend dansen we. We bewegen ons lichaam vanuit wat we voelen: innerlijke impulsen, emoties, blokkades... Waar wil jouw lichaam uitdrukking aan geven? Je leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Wat is jouw ritme? We gaan op een innerlijke reis, geleid door inspirerende en uitnodigende muziek. Alles mag gevoeld en uitgedrukt worden: blijheid, verdriet, woede, stilte...Samen dansend komen we bij onze essentie.

♡ Yin yoga
Yin yoga is een combinatie van ademwerk, yoga poses en meditatie.Tijdens deze meditatieve vorm van yoga lossen blokkades in je lichaam op zodat je energie vrij kan stromen. Zo nodigen we meer creativiteit, welbevinden en dankbaarheid uit in ons leven.

♡ Yoga nidra
Ontspan, vernieuw je energie en word meer wakker en bewust met yoga nidra of ‘slaap yoga’. Het is een geleide meditatie die je brengt naar de fase tussen wakker zijn en slapen. Onder de sterren wordt het een magische ervaring.

♡ Earth-body writing
Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren, te verbinden met de voedende kracht van de aarde en van daaruit te schrijven.
De methode is vooral geinspireerd op elementen van het taoisme en het sjamanisme. Het is een combinatie van onder andere beweging, dans, taoistische oefeningen (chi kungs, innerlijke glimlachmeditatie, helende klanken, seksuele transformatietechnieken), oefeningen in zelfzorg en zelfliefde, meditatie, voice dialogue, oefeningen uit het sjamanisme (natuur, stilte, dankbaarheid, ceremonies...), free writing en schrijfopdrachten.
De methode is erop gericht om eventuele blokkades los te maken zodat de creatieve energie vrij door je heen kan stromen.

♡ Ceremonieel werk, zang, collages…

BEGELEIDING DOOR NIKITA TIMMERMANS & AGATHA CORNELIA


De retraite wordt zowel in het Nederlands als in het Engels begeleid.

Over Agatha

Over Nikita

‘Enthousiasme is het woord wat mij het meeste kenmerkt. Ik geloof heel sterk in je hart volgen, doen waar het harder van gaat kloppen. Dat hart heeft ons naar de Spaanse bergen gebracht waar ik samen met mijn grote liefde Casa Tarsan Eco Lodge heb opgezet. Een plek waar we leven in en met de natuur, waar ik me heel dicht bij mijn essentie voel.
Toen ik 16 was heb ik een ernstig auto-ongeluk gehad. Ik brak daarbij vrijwel alles behalve mijn benen en uiteindelijk moest mijn arm een stuk worden ingekort. Het was een heftige tijd waarin ik heel veel heb geleerd. Namelijk gelukkig zijn met het kunnen en mogen leven. Vanaf die tijd heb ik altijd voor de volle 100% geleefd.
De prestatiedrang die daarbij kwam kijken zorgde ervoor dat ik tijdens het afstuderen voor mijn master in business heel veel last van mijn rug kreeg. Heel de dag achter de computer zitten is voor niemand goed, vooral niet voor mijn lichaam. Toen kwam ik in contact met yoga - wat mijn leven heeft veranderd. In eerste instantie hielp het mij van de rugpijn af, waarvan ik geloof dat dat dieper zat dan alleen de fysieke pijn. De prestatiedrang ebde langzaam weg, daarvoor kwam rust en tevredenheid terug.
Omdat ik zo erg geholpen was door yoga was ik “hooked”. Na mijn afstuderen ging ik naar India waar ik mijn eerste lerarenopleiding heb gedaan. Gevolgd door nog vele verdiepingscursussen en een bijzondere maand intensief yoga en meditatie, allemaal in India. Mijn yoga reis ging verder in Amsterdam waar ik een Yin Yoga opleiding heb gevolgd en mijn eerste Reiki level heb gehaald.
Jaren later, vele landen gezien, veel workshops gedaan heb ik mijn rust gevonden in Spanje. Ik merk dat yoga en meditatie mij veel geluk en dankbaarheid geeft in mijn dagelijkse leven. In combinatie met dans, wat altijd mijn grootste passie is geweest en het innerlijke vuur blij maakt. In Casa Tarsan geef ik dagelijks Yin Yoga aan onze gasten. Zij ervaren dit als heel rustgevend, “helemaal zen” en soms komen er ook emoties vrij.
Tijdens de yoga combineer ik ademwerk, meditatie en yoga-houdingen om dichterbij jezelf te komen. Echt contact te maken met je lichaam. Iedereen kropt wel eens een emotie op: verdriet, boosheid, stress. Tijdens de yoga houdingen ademen we door deze emoties heen en lossen we zo de blokkades op. Wat ervoor zorgt dat je je weer “lichter” en ontspannen voelt.
Tijdens meditatie krijg ik vaak een heel diep gevoel dat ik vrouwen in hun kracht wil laten staan. De huidige maatschappij is erg gericht op mannelijke energieën als geld, prestatie en macht. De vrouwelijke energieën als zachtheid, liefde, creativiteit staan lange tijd op de tweede plaats. Hoe mooi zou het zijn als die energieën meer draagvlak krijgen? Hoe mooi zou het zijn als wij vrouwen in onze kracht staan? Mogen stralen, genieten, liefhebben en vanuit onze hart creëren? Ik kijk er naar uit je te begeleiden bij de reis naar binnen. Om (weer) contact te maken met je essentie en je hart te volgen!’

PRAKTISCH

Aankomst op dinsdag 26 mei 2020 vanaf 16u
Vertrek op maandag 1 juni 2020 om 11u
Je kunt ervoor kiezen om enkele dagen voor- of achteraf bij te boeken. Casa Tarsan is een heerlijke plek om te genieten en tot rust te komen!

WAAR?

Je bent welkom in Casa Tarsan, een oase van rust, luxe en natuur.
Voel alle zorgen en stress van je afglijden in de bergen, dicht bij zee en rivier. De stilte die je hier vindt, is onbetaalbaar.
De omliggende natuur is adembenemend en nodigt uit tot genieten, stilvallen, tot je essentie komen. Je wordt vanzelf weer volledig opgeladen.

Casa Tarsan is een luxueuze authentieke Spaanse villa, magisch gelegen op een bergtop. De vergezichten zijn adembenemend. Overal om de villa heen zie je bergen en in de verte lonkt de zee. Casa Tarsan heeft alles om jou een heerlijke, vitaliserende vakantie te bezorgen. Je kunt lekker relaxen in de jacuzzi, lange bergwandelingen maken, mountainbiken, ontspannen bij de rivier, ontspannen in de hangmat en genieten van het uitzicht op bergen en zee. De kamers zijn uniek, ruim en prachtig ingericht.

DE MAALTIJDEN

Eric en Nikita over het eten in Casa Tarsan:
‘Geniet van onze vegan maaltijden. Ze zijn goed voor jou én voor de natuur. We gebruiken alleen ecologische en overwegend plaatselijk geteelde producten. Voedsel voor je ziel. Alles wordt zelf bereid met veel liefde en dat proef je. Onze chef (Eric) leerde koken tijdens zijn vele reizen. Daarom zijn onze gerechten werelds getint.’

Wat je kan verwachten:
♡ Uitgebreid ontbijt buffet
Kikkererwten omeletten, Vers fruit, homemade granola, vers vruchtensap, koffie of thee.
♡ Grote lunch
Van Thaise curries en Indonesische Rendang tot vegan burgers.
♡ Klein diner
Salades, soep of tapas
♡ De hele dag door gezonde snacks
Fruit, bliss balls, bananen brood

PRIJS ALL-IN
Vroegboekprijs (inschrijven voor 1 maart 2020)
Gedeelde kamer €950
Eenpersoonskamer €1150

Prijs (inschrijven na 1 maart 2020)
Gedeelde kamer €1050
Eenpersoonskamer €1250

Inclusief
• BTW
• alle maaltijden
• 6 overnachtingen
• alle sessies begeleid door Nikita en Agatha

Exclusief
• reiskosten
• extra uitgaven zoals uitstappen, uit eten gaan...

Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt.
Tot maximaal 8.

© 2017 by Agatha