SCHRIJFVAKANTIE

3 - 10 juli 2018

CASA TARSAN Luxury Eco Lodge

Schrijf aan je verhaal onder de Spaanse zon en verblijf op een luxueuze stilteplek in het midden van de natuur.

Met groepssessies en individuele coaching van schrijfster Aag Vernelen.

Deze retraite is open voor alle schrijvers! 

Of je nu aan een roman wil werken, een kinderboek of een erotische verhalenbundel wil schrijven, of je levensverhaal op papier wil krijgen voor je kleinkinderen.

Ook als je schrijven als middel wil gebruiken voor zelfonderzoek en innerlijke groei, kun je op deze retraite terecht.

Special van deze week: ‘Schrijf je eigen kinderboek’.

WAT?

Je hebt twee opties:

- Je doet mee aan de special ‘Schrijf je eigen kinderboek’.

Je begint de dag met de ochtendschrijfsessie: (schrijf)meditaties en inspirerende schrijfopdrachten om je schrijfmotor op gang te krijgen. Daarna neem je deel aan de thematische groepssessie, in dit geval over het schrijven van kinderboeken (meer info zie onder). Verspreid over de week krijg je twee diepgaande individuele coachingssessies waarin we ontdekken welk kinderboek er uit jou wil stromen.

- Je komt aan je eigen schrijfproject werken en doet niet mee aan de special.

Je begint de dag met de ochtendschrijfsessie: (schrijf)meditaties en inspirerende schrijfopdrachten om je schrijfmotor op gang te krijgen.Verspreid over de week krijg je drie diepgaande individuele coachingssessies waarin we jouw schrijfproject binnenstebuiten keren en ik je verder op weg help met tips, nieuwe inzichten en opdrachten.

 

PROGRAMMA

Elke dag beginnen we allemaal samen met de ochtendsessie: een opwarmende schrijfoefening of een (schrijf)meditatie en een deelronde, om de inspiratie een boost te geven en even te verbinden met elkaar en met ieders schrijfproject.

Daarna is er voor de deelnemers van de Special dagelijks een groepssessie waarin je leert hoe je een kinderboek schrijft (meer uitleg zie onder).

Na de lunch kun je bij Aag terecht voor een individuele coachingsessie.

Heb je geen individuele sessie, dan kun je aan je boek werken op je kamer of op één van de vele schaduwrijke plekjes in de tuin en op de terrassen rond het huis.

Je kunt, samen of alleen, wandelen, aan yoga doen, zwemmen in het zoutwaterzwembad, relaxen in de jacuzzi, bij de rivier zitten…

De omgevende natuur is adembenemend en nodigt uit tot genieten, stilvallen, tot je essentie komen. Volledig opgeladen ga je dan weer aan het schrijven.

Op vraag organiseer ik een begeleide wandeling of een uitstap naar de zee, een mooi stadje, een meer...

Opmerking: De ochtendsessies en de thematische groepssessies worden in het Nederlands gegeven en in het Engels als er Engelstalige deelnemers bij zijn. Schrijven doe je in de taal waar jij je het meest comfortabel bij voelt. De individuele sessies zijn naar keuze in het Nederlands of het Engels.

1 OCHTENDSESSIE (voor iedereen)

Elke dag beginnen we met een opwarmende schrijfoefening en/of (schrijf)meditatie en een deelronde, om de inspiratie een boost te geven en even te verbinden met elkaar en met ieders schrijfproject.

2 INDIVIDUELE COACHINGSESSIE (voor iedereen)

De individuele coaching bestaat zowel uit begeleiding van je creatieve, persoonlijke proces, als schrijftechische begeleiding van je teksten. Stel, je bent aan een verhaal bezig, dan kan je van mij tips verwachten die je tekst beter, gestroomlijnder, spannender maken. Werk je aan een omvangrijker werk, bijvoorbeeld een boek, dan kijk en zoek ik ook met je mee naar structuur, vorm, opbouw...

Maar schrijven is niet alleen een technisch proces. Soms kan het zijn dat je schrijven hapert of zelfs blokkeert door twijfels, onzekerheid, oude patronen...Of je weet het gewoon even niet meer. Je inspiratie lijkt wel opgedroogd. In dat geval ga ik mee op zoek naar wat je nodig hebt om verder te komen, en geef ik je gerichte, persoonlijke schrijfopdrachten die je schrijven weer laten stromen.

 

3 GROEPSSESSIE SPECIAL ‘SCHRIJF JE EIGEN KINDERBOEK’ (alleen voor deelnemers aan de special)

 

WAT GAAN WE DOEN?

Droom jij al lang van je eigen kinderboek?

Maak er nu werk van en begin stap voor stap aan jouw eerste kinderboek

Tijdens deze schrijfweek leggen we de basis voor jouw allereerste kinderboek.

Na de week heb je voldoende bagage en zelfvertrouwen om je boek op eigen houtje af te werken. Je kunt je ook, als je daarvoor kiest, verder door mij laten begeleiden via mail en Skype.

Met het begrip 'kinderboek' bedoel ik boeken voor kinderen van 3 tot 18 jaar: prentenboeken, voorleesboeken, avi-boeken of boeken voor beginnende lezers, leesboeken en adolescentenromans.

Zes dagen lang dompelen we ons onder in de wereld van het kinderboek. We staan op en gaan slapen met kinderboeken, we eten en ademen kinderverhalen!

We beginnen de dag met een inspirerende sessie waarin we ons allereerst warm schrijven. Ik reik je elke ochtend een schrijfoefening aan die je schrijfmotor in gang trekt en je creativiteit laat stromen. Daarna doe ik een stukje theorie uit de doeken, theorie die je je al gauw eigen maakt door de concrete oefeningen die ik aanbied.

Elke dag aan het einde van de ochtendsessie krijg je een schrijfopdracht die we de volgende ochtend samen bespreken. Deze schrijfopdracht is altijd toegespitst op jouw verhaal.

We werken in een kleine groep, dus er is veel tijd en aandacht voor jouw persoonlijke verhaal.

Elke deelnemer van de special krijgt twee individuele sessies met mij, één aan het begin van de schrijfweek en één in de tweede helft. In deze sessies ontdekken we samen welk verhaal er in jou verborgen zit en hoe we dat naar buiten kunnen brengen. Wat heb jij nodig om jouw creatieve ei te leggen?

Voorafgaand aan de schrijfweek krijg je een aantal opdrachten die ervoor zorgen dat je het maximum uit de schrijfvakantie haalt.

 

WAT LEER JE TIJDENS DEZE SPECIAL?

Je krijgt de technische aspecten van het schrijven van een goed kinderboek onder de knie.

Je krijgt een antwoord op vragen als:

Waar vind je inspiratie?

Hoe bouw je spanning op?

Hoe schrijf je een goede dialoog?

Hoe breng je humor in je verhaal?

Welk vertelperspectief gebruik je?

Hoe brengt je structuur in je verhaal?

Hoe geef je je personages vorm?

Hoe schrijf je zintuiglijk en beeldend?

Hoe zit het met geloofwaardigheid?

Wat is het verschil tussen een voorleesboek en een leesboek?

Hoe is een prentenboek opgebouwd?

Wat is een avi-boek of boek voor beginnende lezers?

Wat zijn de regels voor een avi-boek?

Hoe pas je de inhoud van je verhaal aan aan een bepaalde leeftijdsgroep?

...

 

Je ontdekt inspiratie in en buiten jezelf.

Elke dag krijg je oefeningen aangereikt waardoor je inspiratie vanzelf gaat stromen. Je ontdekt een onuitputtelijke bron van inspiratie in jezelf. De momenten waarop je denkt 'Waar zal ik nu weer eens over schrijven?' worden zeldzaam.

Daarnaast laten we ons ook inspireren door talloze kinderboeken. We lezen, genieten, kijken hoe anderen voor ons het gedaan hebben. Door imitatie kun je in eerste instantie veel leren. Later ontdek je dan je eigen stijl en inspiratie.
 

Je ontdekt je eigen stijl.

We schrijven. Veel. Héél veel. Al schrijvend ontdek je jouw unieke manier van schrijven en het genre waar jij je het meest in thuis voelt. Je leert waar je goed in bent, waar je sterktes liggen.

 

Je leert zorg dragen voor je innerlijke schrijver.

Als schrijfster weet ik als geen ander dat schrijven soms een moeilijk proces is, dat al je twijfels en angsten naar boven kan halen. Ook daar help ik je bij.

Ik leer je dat je geen discipline nodig hebt om een goede schrijver te zijn. Als je ontdekt wat je tegenhoudt om te schrijven en daar licht op schijnt, is het geen hinderpaal meer. Bovendien ontdek je tijdens deze week zoveel schrijfplezier, dat je niet meer wilt stoppen met schrijven!

 

Je krijgt tips om je boek uit te geven.

Uitgeven bij een uitgever of in eigen beheer? Je ontdekt de mogelijkheden en de verschillende stappen die je kunt nemen om jouw kinderboek in de boekhandel te krijgen.

WAAR?

Je verblijft in Casa Tarsan, een luxueuze authentieke Spaanse villa, magisch gelegen op een bergtop. De vergezichten zijn adembenemend. Overal om de villa heen zie je bergen en in de verte lonkt de zee. Casa Tarsan heeft alles om jou een heerlijke vitaliserende vakantie te bezorgen. Je kunt een duik nemen in het prachtige zoutwaterzwembad, lekker relaxen in de jacuzzi, lange bergwandelingen maken, mountainbiken, zwemmen in de rivier, ontspannen in de hangmat en genieten van het uitzicht, aan je verhaal schrijven met zicht op bergen en zee. De kamers zijn uniek, ruim en prachtig ingericht.

DE MAALTIJDEN

De maaltijden zijn doorgaans vegetarisch (soms wat vis).

Indien je intoleranties of voorkeuren hebt, graag vooraf doorgeven.

LAST-MINUTE PRIJZEN: ALL-IN

Schrijfretraite (zonder deelname aan de Special)

Sunset Suite        

995€ i.p.v. 1195€ 

360°Suite 

1195€ i.p.v. 1395€

of

995€ als gedeelde kamer

Sunrise Studio 

1095€ i.p.v. 1295€

 

Deelname aan de Special ‘Schrijf je eigen kinderboek’ 

+ 200€

 

Speciaal aanbod Sunset Suite en Sunrise studio! 

Neem je partner mee voor slechts 500€ all-in (zonder deelname aan de schrijfvakantie). Hij of zij kan dan genieten van een heerlijke ontspannende vakantie terwijl jij aan het schrijven bent.

Inclusief

  • BTW

  • alle maaltijden & koffie, thee en water

  • 7 overnachtingen

  • dagelijkse motiverende groepssessies

  • 2 of 3 individuele sessies

  • gezellige paella-lunch bij een echt Spaans restaurant

  • yogalessen door een docent aan huis

 

Exclusief

  • reiskosten

  • extra uitgaven zoals uitstappen, uit eten gaan...

  • Optioneel: een ontspannende massage of accupunctuursessie aan huis door Esther, onze masseuse-aan-huis

Esther, onze masseuse-aan-huis

 

 

Schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt. 

Tot maximaal zes schrijvers.

© 2017 by Agatha