Kinderboeken schrijven

Schrijfweekend met overnachting in Nederland

8-9 december 2018

Kinderboeken schrijven is een vak apart.

Een erg leuk, creatief en speels vak wat mij betreft!

Tijdens dit schrijfweekend wijd ik je met veel plezier in in mijn ‘ambacht’

en mijn grote liefde: het schrijven van kinderverhalen.

 

Twee dagen lang dompelen we ons onder in de wereld van de kinder- en jeugdboeken.

Je krijgt antwoorden op vragen als: Waar vind ik inspiratie? Hoe ontdek ik het verhaal dat in mij zit? Aan welke technische aspecten moet een kinderverhaal voldoen? Hoe geef ik een personage vorm? Hoe schrijf ik een goede dialoog? Hoe zit het met spanning, humor, vertelperspectief, zintuiglijk schrijven?

We overlopen de verschillende genres, van peuterboekjes tot adolescentenromans.

Je komt te weten hoe je de inhoud van een verhaal aan een bepaalde leeftijdsgroep aanpast. Je leert het verschil tussen een voorleesboek en een leesboek. Je ontdekt hoe een prentenboek is opgebouwd. Ik verklap de regels van een avi-boek of een boek voor beginnende lezers. En nog zoveel meer.

Ik doe telkens een stukje theorie uit de doeken, die je door middel van gerichte en speelse oefeningen zo onder de knie hebt. Je gaat veel ervaren, oefenen, schrijven.

De oefeningen zijn eenvoudig en laagdrempelig, zodat ook diegenen zonder schrijfervaring met gemak kunnen meedoen.

We laten ons inspireren door bestaande kinderboeken. Aan de hand van voorbeelden maak ik de theorie heel helder en begrijpelijk.

Daarnaast heb ik veel aandacht voor het schrijfproces zelf: Hoe ga je om met onzekerheid, angsten en innerlijke twijfels? Met een writer’s block? Hoe vind je de discipline om een verhaal af te maken?

En last but not least: hoe krijg je je boek uitgegeven wanneer het klaar is?

Na dit schrijfweekend ga je met een bom aan creatieve energie naar huis. En je hebt voldoende kennis en tools in handen om, als je dat wilt, aan je eerste eigen kinderboek te beginnen.

Alle praktische informatie over het schrijfweekend vind je hier.

© 2017 by Agatha