Schrijfdag voor vrouwen

De lotusbloem:

helend schrijven rond seksualiteit

Zaterdag 23 mei 2020 - 10u tot 17u45

Een dag onder vrouwen.

Een dag om te delen en te helen.

Een dag om te schrijven en gevoeld te worden.

Een dag om je seksualiteit te vieren.

Voorbij schaamte en pijn.

Een dag om je jouw seksuele energie toe te eigenen.

Jouw seksualiteit als bron van vitaliteit.

Jouw seksualiteit als bron van creativiteit.

Helemaal van en voor jou.

Doel van deze dag

  • Contact maken met je lichaam en je seksualiteit als bron van creativiteit

  • Je creativiteit activeren en volop laten stromen

  •  Ruimte en woorden geven aan pijn, trauma, vreugde, plezier, opwinding, schaamte... aan dat wat gehoord en gezien wil worden

  • Wakker maken van (seksuele) wijsheid

  • Wakker maken van vitaliteit

  • Jezelf en je seksuele zelf beter leren kennen

  • Contact maken met zelfzorg en zelfliefde

Deze dag gaat niet om het schrijven van een goed erotisch verhaal. Het gaat om contact  maken met dat in jou wat de nood heeft om gezien te worden. We creëren samen een serene, respectvolle ruimte waarin je je veilig en geborgen kunt voelen.

Ik bied je zachte, krachtige, toegankelijke oefeningen om contact te maken met je lichaam. Zodat je lichaam voelt, herinnert, spreekt. Eenvoudige oefeningen in zelfliefde die je makkelijk ook thuis kan doen.

Vanuit het liefdevolle contact met je eigen lichaam en de dragende ruimte die we samen creëren, kan dat in jou wat nood heeft om gezien te worden tot expressie te komen.

Ook in het schrijven, in het woorden geven aan je ervaringen, begeleid ik je stap voor stap, vanuit earth-body writing. Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren, te verbinden met de voedende kracht van de aarde en van daaruit te schrijven.

De verhalen die geschreven worden kunnen erotisch zijn, maar hoeven dat niet te zijn. Ze hebben wel met seksualiteit te maken, met jouw seksuele ervaringen, als vrouw, als meisje of als kind.

Diepe, prachtige, transformerende ervaringen. Kwetsbare ervaringen. Hete, opwindende ervaringen. Pijnlijke, rauwe ervaringen.  Rare, genante ervaringen. Alles is welkom.

Misschien herken je dit?

‘Er zijn periodes en momenten in mijn leven waar ik me zo over schaam, dat ik er nauwelijks aan kan denken, laat staan erover schrijven. Ik stond zover van mezelf af en ben daardoor zo erg over mijn eigen grenzen gegaan, dat ik mezelf vreselijk veel pijn heb gedaan. Bijvoorbeeld door jarenlang tegen mijn zin met een jongen te vrijen, omdat het zo’n ‘lieve’ jongen was, en ik van mijn moeder het idee had meegekregen dat het leven nu eenmaal zo is en dat het niet beter zou worden dan dit. Ik begon meteen te zuchten en te blazen omdat de herinnering zoveel pijn naar boven bracht. Toch voelde ik dat dit verhaal moest geschreven worden. Schrijven om te helen. Schrijven om seksueel gezond te worden. Toen het eenmaal op papier stond, voelde ik me zo opgelucht.’

Anoniem

Je wordt uitgenodigd om je verhalen, herinneringen, ervaringen te delen, in de kring of in kleine groepjes. Delen met elkaar vanuit wijsheid en respect werkt troostend, verbindend en bevrijdend. Je voelt je gedragen en bemind door vriendinnen, zussen, moeders, dochter, zielsverwanten. Je voelt je gehoord door de wijze vrouw in jezelf en in iedere andere vrouw.

Maar je kan ook helemaal alleen voor jezelf schrijven. Respect en ruimte voor ieders ritme en  nood aan privacy is van vitaal belang. Ik nodig je telkens weer uit je eigen grenzen te voelen en te respecteren.

Ik (Agatha) sta garant voor een integere bedding. De oefeningen die we doen zijn veilig en betamelijk. Als vallei-coach ben ik goed opgeleid en getraind in de technieken van het vallei-orgasme en enthousiast en gedreven om de taoïstische wijsheid over liefde, relaties en seksualiteit te verspreiden.

Wat is een Vallei-coach?

‘Een Vallei-coach is aangeraakt door de seksuele wijsheid. Ze heeft zich de technieken van het vallei-orgasme eigen gemaakt. Ze begrijpt hoe ze seksuele energie in haar kringloop brengt en hoe belangrijk dat is voor haar seksualiteit en vitaliteit... Een vallei-coach is in staat om de taoïstische kennis en wijsheid over te dragen. Ze is communicatief vaardig en kan over onderwerpen die in de taboesfeer liggen praten op een betamelijke en niet-pornografische manier. Ze heeft oog voor de problemen van anderen en kan vrouwen voorzien van het juiste advies.’ (meer info https://vallei-orgasme.nl/ )

Waar?

Living Lei, Lei 15, 3000 Leuven

https://www.livinglei.org/

 

Wanneer?

Zaterdag 23 mei 2020 - 10u tot 17u45

 

Prijs

Vroege vogel  voor 1 mei

115  

 

Na 1 mei

135

 

Lunch, koffie, thee & 21% btw inbegrepen

Info en inschrijven

aagvernelen@gmail.com

© 2017 by Agatha