© 2017 by Agatha

Helende verhalen rond seksualiteit
schrijf- en ervaringsweekend voor vrouwen

 

zaterdag en zondag 2 & 3 november 2019

telkens van 10u00 tot 17u00

Een weekend voor jou.

Onder vrouwen.

Om te delen en te helen.

Om te schrijven en te voelen.

Vier je seksualiteit voorbij schaamte en pijn.

Eigen je jouw seksuele energie toe.

Jouw seksualiteit als bron van vitaliteit.

Jouw seksualiteit als bron van creativiteit.

Helemaal van en voor jou.

Deze workshop gaat niet over het schrijven van een goed erotisch verhaal. Het gaat om contact maken met dat in jou wat de nood heeft om gehoord te worden. We creëren samen een serene, respectvolle ruimte waarin je je veilig en geborgen kunt voelen.

 

Via zachte, krachtige, toegankelijke oefeningen maak je contact met je lichaam. Zodat je lichaam voelt, herinnert en spreekt. Eenvoudige lichaams- en schrijfoefeningen die je makkelijk ook thuis kan doen. Vanuit het liefdevolle contact met je eigen lichaam en de dragende ruimte die we samen creëren, kan dat in jou wat aandacht wilt tot expressie te komen.

 

De weg naar zelfliefde is het overkoepelende thema. Daar hoort ‘nee’ of ‘ja’ zeggen bij, zacht zijn naar jezelf, grenzen voelen en aangeven, luisteren naar je lijf, je lichaam laten vertellen d.m.v. schrijven. Velen van ons zijn het contact met ons lichaam en in het bijzonder met onze bekkenbodem verloren. Tijdens dit weekend herinner je je weer hoe je kan luisteren naar de wijsheid van je lichaam en ontdek je de pure vreugde van aanwezig te zijn in elke cel van je lijf.

Doel van deze weekendworkshop

  • je creativiteit activeren en volop laten stromen

  • ruimte en woorden geven aan pijn, trauma, vreugde, plezier, opwinding, schaamte... aan dat wat gehoord en gezien wil worden

  • wakker maken van seksuele wijsheid

  • wakker maken van vitaliteit

  • jezelf en je seksuele zelf beter leren kennen

  • contact maken met zelfzorg en zelfliefde

Deze workshop wordt begeleid door Vallei-coach Deborah Vogel en Vallei-coach en schrijfster Agatha (Aag Vernelen). Samen zorgen ze voor een veilige bedding. Beide vrouwen integreerden de technieken van Vallei-orgasme (www.vallei-orgasme.nl) in hun leven en vertellen je er graag over. Enkele ondersteunende technieken van Vallei-orgasme zoals Chi Kungs en de innerlijke glimlach komen tijdens de workshop aan bod.

Deborah Vogel

https://vallei-orgasme.nl/vo_coaches/deborahvogel/  

 

WAT GAAN WE DOEN?

 

Voelen

Door eenvoudige lichaams- en ervaringsoefeningen en meditaties krijg je toegang tot je voelen. Zodat je lichaam voelt en herinnert.

Je lichaam is als een ‘wild dier’ dat je gaat leren kennen. Heel voorzichtig gaan we het benaderen zodat het niet schrikt of wegrent. Stap voor stap, met liefde en geduld, bouw je een volwassen relatie met je lichaam op.

Je maakt daarnaast ook contact met diepe rust. Even hoeft er niets, even kun je gewoon zijn. De oefeningen kun je makkelijk thuis doen, waardoor je de rust mee naar huis neemt.

 

Schrijven

Alle lichaamsgerichte oefeningen worden gekoppeld aan een schrijfoefening. Ook in het schrijven, in het woorden geven aan je ervaringen, word je stap voor stap begeleid, vanuit earth-body writing.

Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren, te verbinden met de voedende kracht van de aarde en van daaruit te schrijven.

 

De verhalen die geschreven worden kunnen erotisch zijn, maar hoeven dat niet te zijn. Ze hebben wel met seksualiteit te maken, met jouw seksuele ervaringen, als vrouw, als meisje of als kind. Diepe, prachtige, transformerende ervaringen. Kwetsbare ervaringen. Hete, opwindende ervaringen. Pijnlijke, rauwe ervaringen.  Rare, genante ervaringen. Alles is welkom.

 

Misschien herken je dit?

 

‘Er zijn periodes en momenten in mijn leven waar ik me zo over schaam, dat ik er nauwelijks aan kan denken, laat staan erover schrijven. Ik stond zover van mezelf af en ben daardoor zo erg over mijn eigen grenzen gegaan, dat ik mezelf vreselijk veel pijn heb gedaan. Bijvoorbeeld door jarenlang tegen mijn zin met een jongen te vrijen, omdat het zo’n ‘lieve’ jongen was, en ik van mijn moeder het idee had meegekregen dat het leven nu eenmaal zo is en dat het niet beter zou worden dan dit. Ik begon meteen te zuchten en te blazen omdat de herinnering zoveel pijn naar boven bracht. Toch voelde ik dat dit verhaal moest geschreven worden. Schrijven om te helen. Schrijven om seksueel gezond te worden. Toen het eenmaal op papier stond, voelde ik me zo opgelucht.’

Anoniem

 

Delen

Je wordt uitgenodigd om je verhalen, herinneringen, ervaringen te delen, in de kring of in kleine groepjes. Delen met elkaar vanuit wijsheid en respect werkt troostend, verbindend en bevrijdend. Je voelt je gedragen en bemind door vriendinnen, zussen, moeders, dochter, zielsverwanten. Je voelt je gehoord door de wijze vrouw in jezelf en in iedere andere vrouw.

 

Maar je kan ook helemaal alleen voor jezelf schrijven. Respect en ruimte voor ieders ritme en  nood aan privacy is van vitaal belang. Wij nodigen je telkens weer uit je eigen grenzen te voelen en te respecteren.

ONZE GARANTIE

 

Deborah en Agatha staan garant voor een integere bedding. De oefeningen die we doen zijn veilig en betamelijk. Als vallei-coaches zijn we goed opgeleid en getraind in de technieken van het vallei-orgasme en enthousiast en gedreven om de taoïstische wijsheid over liefde, relaties en seksualiteit te verspreiden.

 

Wat is een Vallei-coach?

‘Een Vallei-coach is aangeraakt door de seksuele wijsheid. Ze heeft zich de technieken van het vallei-orgasme eigen gemaakt. Ze begrijpt hoe ze seksuele energie in haar kringloop brengt en hoe belangrijk dat is voor haar seksualiteit en vitaliteit... Een vallei-coach is in staat om de taoïstische kennis en wijsheid over te dragen. Ze is communicatief vaardig en kan over onderwerpen die in de taboesfeer liggen praten op een betamelijke en niet-pornografische manier. Ze heeft oog voor de problemen van anderen en kan vrouwen voorzien van het juiste advies.’ (meer info https://vallei-orgasme.nl/ )

Praktische info

 

Zaterdag  2 en zondag 3 november 2019, telkens van 10 tot 17

 

De Roos, Amsterdam

 

Prijs

 

250€

Vroege vogelprijs (inschrijven voor 1 oktober)

230€

 

Info en inschrijven

aagvernelen@gmail.com

info@deborahvogel.nl