The heart of creation 
Schrijfdag voor vrouwen

 

Vrijdag 22 mei 2020 van 10u tot 17u45

Welkom, creatieve vrouw.

Ik help je de sluizen van jouw creativiteit open te zetten, zodat jij aan het schrijven gaat.

 

  • Ontdek hoe je je lichaam kunt activeren en hoe je kunt inpluggen op de voedende, creatieve kracht van de aarde.

  • Leer hoe je een inspirerende, veilige plek voor jezelf kunnen creëren om te schrijven, waar je ook bent.

  • Ik geef je diepgaande schrijfopdrachten, zodat je je creatieve zelf beter leert kennen.

 

Je opent je voor dat wat door jou heen tot expressie wil komen.

Earth-body writing

 

Deze dag is bedoeld als diepgaande kennismaking met earth-body writing.

Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren, te verbinden met de voedende kracht van de aarde en van daaruit te schrijven.

De methode is erop gericht om eventuele blokkades los te maken zodat de creatieve energie vrij door je heen kan stromen.

 

Bij earth-body writing vormt het lichaam de verbinding tussen inspiratie (hemel) en de creatieve, voedende kracht (aarde). Je gaat steeds minder vanuit het hoofd schrijven, en je bent meer in staat je te openen voor de schrijfflow en voor het verhaal dat door jou heen tot expressie wil komen.

 

Deze schrijfdag is iets voor jou als ...

  • je je creativiteit weer volop wil laten stromen

  • je wilt ontdekken hoe je lichaam je creatieve proces kan ondersteunen

  • je wilt leren hoe je voor jezelf een veilige en open ruimte kan creëren om vrijuit in te schrijven

  • je wilt ontdekken hoe je schrijven kunt gebruiken als manier om dieper in jezelf te duiken en jezelf beter te leren kennen en/of om je creativiteit op alle gebieden van je leven weer te laten stromen

 

Waar?

Living Lei

Lei 15

3000 Leuven

https://www.livinglei.org/

 

Wanneer?

Vrijdag 22 mei 2020

10u tot 17u45

 

Prijs

 

Vroege vogel  voor 1 mei
115  

Na 1 mei

135

Lunch, koffie, thee & 21% btw inbegrepen
 

 

Hoe het idee voor deze workshop ontstond.

 

Op een dag keek ik de Disney film ‘Vaiana’ met mijn twee zoontjes.

De film vertelt het verhaal van een tienermeisje, Vaiana, dat op een tropisch eiland leeft. Vaiana is voorbestemd om haar vader op te volgen als dorpshoofd. Ze is erg bemind door haar ouders en de mensen van het dorp. Het is verboden voor alle mensen van het eiland om verder te varen dan het koraalrif. Vaiana wil graag een goede dochter en een goed dorpshoofd zijn, maar ze wordt aangetrokken door de zee.

Duizend jaar geleden stal de halfgod Maui het hart van Te Fiti, de godin die alle eianden en al het leven op aarde schiep. Daardoor veranderde Te Fiti in Te Ka, een demon van aarde en vuur, die langzaamaan al het leven op aarde vernietigt. Vaiana hoort de zee roepen: het is haar missie om op avontuur te gaan en het hart van Te Fiti te herstellen.

Na het zien van de film had ik een belangrijke droom. Ik droomde dat ik na een lang en intens avontuur eindelijk het hart van de creatie van de grond opraapte. Ik wilde het terug in de spiraal op de borst van Te Fiti plaatsen, dat was de volgende, logische stap. Maar toen keek ik naar mijn eigen borstkas en ik zag dat de spiraal met het gat erin daar was! Dus ik plaatste het hart in het gapende gat in mijn eigen borstkas, daar waar mijn hart hoorde te zitten. Wat ik toen voelde, was zo overweldigend en adembenemend, dat ik onmiddellijk wakker werd, happend naar lucht. De boodschap van mijn onderbewuste was heel duidelijk: ik moest mijn eigen hart van creatie herstellen. Die dag ben ik voor het eerst sinds een lange tijd weer beginnen schrijven. En dat voelde zo ongelofelijk goed! Het was precies wat ik nodig had om weer tot leven te komen.

 

Kom mee schrijven en herstel ook jouw hart van creatie!

© 2017 by Agatha