Zachtheid en zelfliefde

Schrijfweek voor vrouwen
 3 - 10 augustus 2019 

Er wordt zoveel gevraagd van vrouwen, en misschien nog wel het meest door onszelf. We hebben het gevoel dat we perfect moeten zijn: perfecte moeders, perfecte partners, perfecte dochters, perfecte vriendinnen... We willen gezond eten, een slank en sterk lichaam hebben, een vervullend sociaal en creatief leven, een geslaagde carrière... En dan zijn we verbaasd wanneer we ’s avonds uitgeteld op de bank liggen en ons vertwijfeld afvragen wie we zijn. Of misschien voelen we zelfs niet eens meer dat we het contact met onszelf zijn kwijtgeraakt.

Wil jij zachter voor jezelf zijn en het contact met je lichaam, ziel en geest herstellen? Dan is deze schrijfweek voor vrouwen rond het thema zachtheid en zelfliefde misschien iets voor jou.

Tijdens deze week worden je lichaam, ziel en geest verwend. Er is ruimte voor voluit genieten, van zon en natuur, van lekker en gezond eten. Er is tijd voor lachen en plezier maken, voor JOY for no reason. Er is aandacht en veiligheid voor dat in jou wat wil gezien, gekoesterd en geheeld worden. Er is ruimte om te delen, te voelen, te zien en te horen, gezien en gehoord te worden. Er is tijd voor RUST.

Via schrijf- en lichaamsoefeningen leer je alle deelaspecten van jezelf horen, voelen en eren zodat je je meer in balans komt. Omarm in jezelf wat ontembaar, wijs, wispelturig, klein, kwetsbaar, boos, humeurig, overmoedig... is.

Vanuit zelfkennis kun je milder en met meer begrip naar jezelf kijken. Je neemt de zachtheid en de inzichten over jezelf mee naar huis, naar je dagelijkse leven. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor alle mensen met wie je je leven deelt.

Werkvormen: Schrijfoefeningen,  chi kungs, helende klanken, innerlijke glimlach en andere meditaties, nietsdoen, zachte, veilige (niet-seksuele) aanrakingen van onszelf en de ander, ademhalingsoefeningen, oefeningen om te aarden, dans...

Je krijgt een heerlijke massage van onze masseuse-aan-huis!

Programma

Lichaam

Elke dag besteden we aandacht aan de relatie met ons lichaam. We herstellen het contact met ons lieve lijf en laten onze seksuele energie; onze ‘juiciness’ terug stromen. Dat heeft niets met seks met een ander te maken, maar wel met opnieuw een blos op je wangen krijgen en energie hebben om de dingen te doen die jij leuk vindt!

De relatie met ons lichaam herstellen is belangrijk in het stellen van grenzen. Je lichaam vertelt je wanneer iets klopt of wanneer je NEE wilt zeggen. Tijdens deze week leer je hoe je beter naar de signalen van je lichaam en naar je intuitie kunt luisteren. Je lichaam is wijs zonder woorden en weet wat je nodig hebt.

Schrijven

Het is geen schrijfweek in de zin van dat je een boek gaat of leert schrijven. We gebruiken schrijven als middel om onszelf beter te leren kennen en uit te drukken wat naar buiten wil stromen.

Op de eerste dag gaan we nieuwsgierig onderzoeken wie we zijn. Via schrijfoefeningen ontdek je welke stemmen of subpersonen in jou leven.

De schrijfoefeningen zijn gebaseerd op de Voice Dialogue, een methode ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Deze methode gaat ervan uit dat de persoonlijkheid van elke mens bestaat uit verschillende subpersonen, stemmen of ‘ikken’ zoals bijvoorbeeld de perfectioniste, de wijze vrouw, het speelse kind, de behaagster, de innerlijke criticus, de wilde vrouw, de kunstenares...

Als jij zacht bent voor jezelf, welke delen van jou komen dan meer aan bod? Welke stemmen in jou hebben het meestal voor het zeggen? Welke subpersonen zouden graag wat meer gezien en gehoord willen worden?

Hoe beter je de stemmen in jezelf leert kennen, hoe milder je naar jezelf kunt kijken. Je kunt dan ook evenwichtigere beslissingen nemen, die rekening houden met al jouw deelaspecten.

Thema’s

Vanaf de tweede dag werken we per thema. Elke dag maak je contact met een ander deel van je vrouwelijkheid. We werken rond de volgende thema’s of vrouwelijke subpersonen, steeds via schrijf- en ervaringsoefeningen:

De vitale vrouw

De vitale vrouw weet haar seksuele energie voor zichzelf te gebruiken als levenskracht. Hoe doe je dat, het contact met je seksuele energie herstellen? Ik deel mijn kennis en wijsheid als Vallei-vrouw graag met jou.  

De wijze vrouw

Voel je gedragen in de wijze vrouwencirkel. Maak contact met en krijg weer vertrouwen in je eigen wijsheid.

 

Het innerlijke kind en de oermoeder

In jou leeft nog dat speelse kind, en wellicht ook een gekwetst kind. Op deze dag hebben we aandacht voor beiden. Je leert hoe je je speelse of creatieve kind kan voeden en hoe je een goede moeder kan zijn voor je innerlijke kind. Hoe kun je aanwezig zijn bij diepe pijn?

De wilde vrouw

De wilde vrouw is één met de natuur. Ze is goed in nietsdoen, in gewoon ‘zijn’. Ze is verbonden met de voedende kracht van de aarde. Ze heeft voeling met haar instinctieve natuur.

De creatieve vrouw

Wat wil je in de wereld zetten? Waar droom je van en hoe kan je dat concreet maken? De creatieve vrouw is ook speels. Waar word jij blij van?

 

Data
 

Op zaterdag 3 augustus ben je welkom in Casa Kunaya vanaf 16u.
Je kunt dan rustig je tijd nemen om aan te komen, je kamer, het huis en de omgeving te verkennen, en kennis te maken met Agatha en de andere vrouwen. De eerste avond (24 augustus) openen we de week met een gezellig diner.
 
Het programma loopt van zondagochtend 4 augustus tot en met vrijdagavond 9 augustus. Het vertrek is gepland op 310augustus in de ochtend.

WAAR?

Je bent welkom in Casa Kunaya, een oase van rust en natuur.
Voel alle zorgen en stress van je afglijden in de bergen, dicht bij zee en rivier. De stilte die je hier vindt, is onbetaalbaar.
De omliggende natuur is adembenemend en nodigt uit tot genieten, stilvallen, tot je essentie komen. Je wordt vanzelf weer volledig opgeladen.


Casa Kunaya ligt op een prachtige stilteplek in het midden van de bergen en toch dichtbij de zee (25 minuten met de auto). De grootste troeven van deze plek voor mij zijn de stilte en de rivier de Serpis. Prachtig met zijn kronkels, watervalletjes, rotsen, wuivende rietstengels en kleurrijke oleanders.

DE MAALTIJDEN

Ik zorg voor een goed gevulde koelkast met allerlei lekkers (gezond en vegetarisch) en een heerlijke, uitgebreide lunch. Ontbijt en avondmaal neemt ieder op zijn eigen moment uit de goed gevulde koelkast... Afwassen en de gemeenschappelijke ruimtes netjes houden doen we samen.

Heb je voedselintoleranties, geef dat dan even vooraf aan me door.

PRIJS ALL-IN VERBLIJF

 

All-in verblijf op eenpersoonskamer

(inclusief 7 overnachtingen, alle maaltijden en begeleiding, exclusief reiskosten)

 

915€

vroegboekprijs 820€ (bij inschrijving voor 1 juni 2019)

supervroegboekprijs 730€ (bij inschrijving voor 1 mei 2019)

 

Kies je voor een verblijf in een tentje met comfortabele matras (slechts 1 beschikbaar), dan krijg je 120€ korting.

 ​
Inclusief

  • BTW

  • alle maaltijden

  • 7 overnachtingen

  • begeleiding

  • een massage aan huis

 
Exclusief

  • reiskosten

  • extra uitgaven zoals uitstappen, uit eten gaan...

​ 
Heb je vragen? Mail mij!

 

Inschrijven kan je door mij een persoonlijk mailtje te sturen. Vertel mij waarom je graag wil deelnemen.

 

Er is plaats voor maximum 6 vrouwen.

© 2017 by Agatha