The heart of creation

Schrijfweek voor vrouwen
 24 - 31 augustus 2019 
Deze week is volgeboekt

 • alle tijd, rust en ruimte voor jou om te schrijven

 • een adembenemende stilteplek in de natuur in Spanje

 • diepgaande begeleiding van auteur Agatha Cornelia (Aag Vernelen)

 • earth-body writing

 • in een kleine groep (max. 6)

 

Welkom, creatieve vrouw.

 

Ik help je de sluizen van jouw creativiteit open te zetten, zodat jij dat gaat schrijven wat door je heen wil stromen. Het maakt niet uit wat het is of welke vorm het heeft. Ik zorg ervoor dat je aan het schrijven gaat, zodat je vanzelf jouw verhaal ontdekt en hoe dat tot expressie wil komen.

 

Wat leer je?

 • Ik leer je hoe je je lichaam kunt activeren en hoe je kunt inpluggen op de voedende, creatieve kracht van de aarde.

 • Ik geef je diepgaande, persoonlijke schrijfopdrachten, zodat je jezelf beter leert kennen en ontdekt waar je sterktes liggen en hoe je je blokkades kunt aanpakken.

 • Ik leer je hoe je een inspirerende, veilige plek voor jezelf kunnen creëren om te schrijven.

 

Resultaat

 

Je gaat steeds minder vanuit het hoofd schrijven. Je bent in staat je te openen voor de schrijfflow en voor het verhaal dat door jou heen tot expressie wil komen.

 

Ik kan je, indien je dat wenst, ook helpen met meer schrijftechnische aspecten zoals structuur, verhaalopbouw enz. 

Hoe?

 

We beginnen de dag met een sessie earth-body writing in groep.

Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren en te verbinden met de voedende kracht van de aarde.
 
Verspreid over de week krijg je twee diepgaande, individuele sessies waarin ik je creatieve proces begeleid met persoonlijke schrijfopdrachten. Tijdens de individuele sessies kun je van mij ook schrijftechnische tips en opdrachten bij je teksten krijgen.

Aankomst en vertrek
 
Op zaterdag 24 augustus ben je welkom in Casa Kunaya vanaf 16u.
Je kunt dan rustig je tijd nemen om aan te komen, je kamer, het huis en de omgeving te verkennen, en kennis te maken met Agatha en de andere vrouwen. De eerste avond (24 augustus) openen we de week met een gezellig diner.
 
Het programma loopt van zondagochtend 25 augustus tot en met vrijdagavond 30 augustus. Het vertrek is gepland op 31 augustus in de ochtend.
 
Het programma 
 
Elke dag na het ontbijt komen we samen voor de sessie earth-body writing.

In de loop van de dag kun je bij Agatha terecht voor individuele begeleiding. Aan het begin van de week spreken we in overleg af wanneer jouw sessies zullen plaatsvinden.

Heb je geen individuele sessie, dan kun je aan je schrijfproject werken op je kamer of op één van de vele schaduwrijke plekjes in de tuin.
Je kunt, samen of alleen, wandelen, aan yoga doen, zwemmen in de rivier...
De omgevende natuur is adembenemend en nodigt uit tot genieten, stilvallen, tot je essentie komen. Volledig opgeladen ga je dan weer aan het schrijven.
Op vraag begeleid ik een (stilte)wandeling of een uitstap naar de zee, een mooi stadje, een meer... Ik neem je met veel plezier mee naar mijn favoriete plekken bij de rivier.

Op sommige avonden is er een avondprogramma, dat we in overleg invullen. We kunnen een avondwandeling maken, dansen, film kijken. Deze activiteiten zijn optioneel. Je kunt er uiteraard altijd voor kiezen om te schrijven of lekker vroeg naar bed te gaan.

Belangrijke opmerking

De sessies earth-body writing wordt in het Nederlands begeleid als er enkel Nederlandstalige deelnemers meedoen, en in het Engels als er ook Engelstalige deelnemers bij zijn.
Schrijven doe je in de taal waarbij jij je het meest comfortabel voelt. De individuele begeleiding is naar keuze in het Nederlands of het Engels.

DE GROEPSSESSIES: EARTH-BODY WRITING
 ​

Earth-body writing is een concrete, praktische methode om de creatieve energie wakker te maken en volop te laten stromen. Dat doen we door het lichaam te activeren en te verbinden met de voedende kracht van de aarde.

De methode is vooral geinspireerd op elementen van het taoisme en het sjamanisme. Het is een combinatie van onder andere beweging, dans, taoistische oefeningen (chi kungs, innerlijke glimlachmeditatie, helende klanken, seksuele transformatietechnieken), oefeningen in zelfzorg en zelfliefde, meditatie, voice dialogue, oefeningen uit het sjamanisme (natuur, stilte, dankbaarheid, ceremonies...), free writing en schrijfopdrachten.

De methode is erop gericht om eventuele blokkades los te maken zodat de creatieve energie vrij door je heen kan stromen.

 

Bij earth-body writing vormt het lichaam de verbinding tussen inspiratie (hemel) en de creatieve, voedende kracht (aarde). Je gaat steeds minder vanuit het hoofd schrijven, en je bent meer in staat je te openen voor de schrijfflow en voor het verhaal dat door jou heen tot expressie wil komen.


​DE INDIVIDUELE BEGELEIDING
 
De individuele begeleiding bestaat zowel uit begeleiding van je creatieve, persoonlijke proces, als schrijftechische begeleiding van je teksten.
Stel, je bent aan een verhaal bezig, dan kan je van mij tips verwachten die je tekst beter, gestroomlijnder, spannender maken.
Werk je aan een omvangrijker werk, bijvoorbeeld een boek, dan kijk en zoek ik ook met je mee naar structuur, vorm, opbouw...
Maar schrijven is niet alleen een technisch proces. Soms kan het zijn dat je schrijven hapert of zelfs blokkeert door twijfels, onzekerheid, oude patronen...Of je weet het gewoon even niet meer. Je inspiratie lijkt wel opgedroogd.
In dat geval ga ik mee op zoek naar wat je nodig hebt om verder te komen, en geef ik je gerichte, persoonlijke schrijfopdrachten die je schrijven weer laten stromen.
 
Vier peilers
 
Schrijven is een bewustwordingsproces. Om te ontdekken welk verhaal er in je schuilt, is het nodig jezelf goed te leren kennen. Tijdens de de individuele sessies werken we, naast schrijftechnisch advies, rond vier peilers die belangrijk zijn om je creativiteit aan te wakkeren:
 
1 Volop dromen
 
Maak met behulp van concrete oefeningen contact met je ondergesneeuwde dromen en verlangens. Wat wil jij? Wat hoort bij jou? Je dromen en verlangens zijn de krachtigste werktuigen die je ter beschikking hebt om elke dag het leven te leiden dat jou vervult. Daarvoor is het nodig ze grondig te kennen, heel concreet en in detail. Ik reik je manieren aan om ze te verkennen en vorm te geven.
 
2 Speeltijd!
 
Velen van ons weten niet meer hoe het is om te spelen. Alles wat we doen moet nuttig zijn, ergens toe leiden. Toch is het zo dat als we het werk doen dat bij ons hoort, schrijven, dit niet aanvoelt als werk, maar als spelen. Tijdens deze week ervaar je opnieuw het plezier van spelen, en de stroom van creativiteit die spelen op gang brengt.

 

‘Ik laat me door niets leiden,
behalve door de vraag of ik iets prettig of vervelend vind.’
Jed McKenna

3 Je hebt aandacht voor wat diep van binnen leeft en ruimt op wat in de weg zit
 
Je leert eerlijk naar jezelf te kijken. Je ontdekt wat je echt tegenhoudt om te gaan schrijven. We kijken naar de ‘praktische’ excuses, zoals ‘ik heb geen tijd’, maar ook, en vooral, naar de innerlijke excuses: angsten, taboes, negatieve overtuigingen zoals ‘ik heb geen talent’, ‘niemand gaat van me houden als mijn schrijfdroom mislukt’, ‘het is egoïstisch om te schrijven’… Je leert deze overtuigingen één voor één bloot te leggen en er licht op te laten schijnen tot ze in het niets oplossen. Hier reik ik je een concrete methode voor aan die je op elk gewenst moment kunt gebruiken.
 
4 Je neemt je leven in eigen handen
 
Je leert een goede ouder te zijn voor je innerlijke schrijverskind. Je leert op elk moment aanvoelen wat je innerlijke schrijver nodig heeft en hoe je hem of haar dit kunt geven. Je krijgt tips aangereikt om je leven zo in te richten dat schrijven een wezenlijk deel van je dagelijkse leven wordt.
 
 
DEZE SCHRIJFVAKANTIE IS PERFECT VOOR JOU ALS...

 

 • je wilt jezelf eindelijk alle tijd en ruimte geven om te schrijven

 • je wilt ontdekken hoe je lichaam je creatieve proces kan ondersteunen

 • je wilt leren hoe je voor jezelf een veilige en open ruimte kan creëren om vrijuit in te schrijven

 • je wil ontdekken hoe je schrijven kunt gebruiken als manier om dieper in jezelf te duiken en jezelf beter te leren kennen en/of om je creativiteit op alle gebieden van je leven weer te laten stromen

 • je voelt dat er een verhaal in je klaar zit, maar je weet nog niet precies welk

 • je hebt al een deel van je verhaal geschreven, maar je komt niet verder door innerlijke blokkades of technische obstakels

 • je geniet van het delen van je creatieve proces met anderen en je vindt het fijn je gedragen te voelen door een groep mensen met dezelfde passie

 • je houdt ervan (een tijdje) samen te wonen in een kleine, creatieve gemeenschap


WAAR?

Je bent welkom in Casa Kunaya, een oase van rust en natuur.
Voel alle zorgen en stress van je afglijden in de bergen, dicht bij zee en rivier. De stilte die je hier vindt, is onbetaalbaar.
De omliggende natuur is adembenemend en nodigt uit tot genieten, stilvallen, tot je essentie komen. Je wordt vanzelf weer volledig opgeladen.


Casa Kunaya ligt op een prachtige stilteplek in het midden van de bergen en toch dichtbij de zee (25 minuten met de auto). De grootste troeven van deze plek voor mij zijn de stilte en de rivier de Serpis. Prachtig met zijn kronkels, watervalletjes, rotsen, wuivende rietstengels en kleurrijke oleanders.

DE MAALTIJDEN

Ik zorg voor een goed gevulde koelkast met allerlei lekkers (gezond en vegetarisch) en een heerlijke, uitgebreide lunch. Ontbijt en avondmaal neemt ieder op zijn eigen moment uit de goed gevulde koelkast... Afwassen en de gemeenschappelijke ruimtes netjes houden doen we samen.

Heb je voedselintoleranties, geef dat dan even vooraf aan me door.

PRIJS ALL-IN VERBLIJF

 

All-in verblijf op eenpersoonskamer

(inclusief 7 overnachtingen, alle maaltijden en begeleiding, exclusief reiskosten)

 

915€

vroegboekprijs 780€ (bij inschrijving voor 15 juni 2019)

supervroegboekprijs 690€ (bij inschrijving voor 1 mei 2019)

 

Kies je voor een verblijf in een tentje met comfortabele matras (slechts 1 beschikbaar), dan krijg je 120€ korting.

 ​
Inclusief

 • BTW

 • alle maaltijden

 • 7 overnachtingen

 • dagelijkse sessie earth-body writing

 • 2 diepgaande, individuele sessies

 
Exclusief

 • reiskosten

 • extra uitgaven zoals uitstappen, uit eten gaan...

​ 
Heb je vragen? Mail mij!

 

Inschrijven kan je door mij een persoonlijk mailtje te sturen. Vertel mij waarom je graag wil deelnemen.

 

Er is plaats voor maximum 6 vrouwen.

© 2017 by Agatha